Шість телеканалів перевірять за ігнорування Дня пам'яті

Читать на русском
Моніторинг показав, що мовники проігнорували вимоги, за якими 5 вересня треба було мінімум раз о другій годині поширювати в ефірі інформацію про День пам'яті.

Нацрада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланові перевірки шести телеканалів, які не приділили належної уваги Дню пам'яті «червоного терору», що відзначався 5 вересня.

Про це повідомляє прес-служба регулятора, пише «Слово і Діло».

Телеканалу NewsOne Нацрада винесла попередженняПеревірка встановила, що відео про дії російської авіації в Сирії, показане в передачі Світова політика з Олегом Волошиним, було семантично нейтральним, проте слова ведучого в позитивному руслі зображували впливу держави-агресора в Сирії.

За її даними, телеканали 1 + 1, Newsone, Перший київський, Hromadske, Правда тут Київ і 34 (Дніпро) не виконали правила ведення мовлення на теле- і радіоканалах у дні трауру (скорботи, жалоби) та дні пам'яті.

Моніторинг показав, що мовники проігнорували вимоги, за якими 5 вересня треба було мінімум раз о другій годині поширювати в ефірі інформацію про День пам'яті, о 12:00 оголосити хвилину мовчання, а також у певний час транслювати на екрані палаючу свічку або відповідне стилізоване зображення.

У Нацраді нагадали, що 5 вересня в Україні було проголошено Днем пам'яті - 100 років від дня початку «червоного терору» - злочинної репресивної політики комуністичного режиму.

Раніше повідомлялося, що Радіо П'ятниця виплатило 327,8 тисячі гривень за недотримання частки україномовного контенту в ефірі.

Нагадаємо, мовлення телеканалу U.

Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Арлем Дезір закликав Україну відновити мовлення телерадіокомпанії UA Перший.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: