Нацрада призначила перевірку одного з телеканалів

Читать на русском
Нацрада з питань телебачення і радіомовлення призначила перевірку телеканалу NewsOne за пропагандистські висловлювання щодо Революції Гідності.

Нацрада з питань телебачення і радіомовлення призначила перевірку телеканалу NewsOne за пропагандистські висловлювання щодо Революції Гідності, а також за популяризацію збройних сил Росії на підставі запиту групи народних депутатів і звернення СБУ.

Про це написав член Нацради Сергій Костинський на своїй сторінці в Facebook 18 січня, повідомляє «Слово і Діло».

«На підставі депутатського запиту групи народних депутатів – Ірини Геращенко, Ірини Фріз та Марії Іонової, а також звернення Служби безпеки України Національна рада призначила перевірку телеканалу NewsOne», – повідомив він.

Предметом позапланової перевірки стануть два епізоди.

Костинский зазначив, що Нацрада зафіксувала трансляцію передачі «Український формат» за участю народного депутата України, власника телеканалу NewsOne Євгена Мураєва, який заявив про те, що події кінця 2013-початку 2014 років у Києві були «державним переворотом», метою якого було повалення законної влади в Україні.

Однією ногою в політиці, іншою – в ефірі: чи потрібно заборонити політикам вести ток-шоу?Нацрада хоче заборонити на законодавчому рівні політикам вести програми й ток-шоу, оскільки це нівелює журналістику. Чи потрібна така заборона, розбирались експерти.

«Крім того, зафіксоване систематичне порушення в ефірі телеканалу теми «державного перевороту в Україні» працівниками каналу, ведучими передач і запрошеними гостями: Євгеном Червоненком, Надією Савченко, Діаною Панченко, В'ячеславом Піховшеком та іншими», – написав Костинський.

Він підкреслив, що висловлювання про «державний переворот» є змістовно аналогічними офіційній політичній і пропагандистській позиціям країни-агресора, яка спрямована на виправдання військової агресії проти України та анексії Криму Російською Федерацією.

«Ці висловлювання базуються на упередженості, маніпулюванні громадською свідомістю, зокрема шляхом поширення недостовірної, неповної або упередженої інформації й такої, що не має нічого спільного зі свободою слова або журналістською діяльністю», – заявив Костинський.

Другим епізодом, на підставі якого була призначена перевірка, стало позитивне зображення збройних сил країни-агресора в ефірі телеканалу.

Костинский вказав, що за результатами моніторингу була зафіксована трансляція передачі «Світова політика з Олегом Волошиним» на тему ситуації, яка сталася в листопаді 2017 року в Сирії. У передачі був продемонстрований відеоролик, в якому є сцени за участю Повітряних сил Росії з коментарями автора, що можна розглядати як популяризацію авіації країни-агресора.

Також раніше повідомлялося, що політикам хочуть заборонити вести телепрограми в Україні.

Нагадаємо, в Нацраді підрахували обсяги україномовного контенту на телеканалах.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: