З'ясувалося, коли оберуть голову помісної УПЦ

Читать на русском
Голову Української церкви оберуть на Об'єднавчому соборі, як тільки Константинополь вирішить надати Україні автокефалію.

Указ Вселенського патріарха про надання автокефалії Українськійправославній церкві отримає новий глава УПЦ, якого мають обрати на Об'єднавчому соборі.

Як пише «Слово і Діло», про це глава Української православної церкви Київського патріархату Філарет заявив в неділю, 30 вересня, в інтерв'ю 5 каналу.

«Глава Української церкви буде обраний на соборі Об'єднавчому, а Об'єднавчий собор буде складатися з архієреїв Київського патріархату - це 41 архієрей, 12 архієреїв Автокефальної церкви, 10 архієреїв Московського патріархату», - пояснив Філарет.

Також він додав, що це станеться, як тільки Константинополь прийме рішення про надання Україні автокефалії.

Раніше стало відомо, що Томос про автокефалію Українська помісна православна церква може отримати від Вселенського патріархату вже 9-11 жовтня 2018 року.

Перед цим в Константинопольському патріархаті опублікували 29-сторінковий текст Вселенський трон і церква України - кажуть документи, в якому обґрунтовується право Константинополя надати автокефалію українській церкві.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: