Київ відреагував на відмову відкликати угорського консула з Берегового

Читать на русском
Українська сторона запропонувала угорській відкликати консула в Береговому в зв'язку з порушенням ним Віденської конвенції про консульські зносини та законодавства.

Якщо Будапешт не відкличе консула з Берегового, Київ сам припинить його діяльність в Україні.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомила речниця українського МЗС Мар'яна Беца, інформує «Інтерфакс-Україна».

Паспортний скандал на Закарпатті: як проблема регулюється на законодавчому рівніУгорщина вважає, що громадяни України не скоюють злочину, якщо не повідомляють про те, що вони також мають паспорт іншої держави. Про ситуацію поговорили з експертами.

«Українська позиція завжди була послідовною й чіткою. Українська сторона сама запропонувала угорській відкликати консула в Береговому в зв'язку з порушенням ним Віденської конвенції про консульські зносини та законодавства України. Якщо вони не відкличуть, то ми самі ухвалимо рішення про те, що він має залишити територію України й припинити діяльність в Україні», – сказала Беца.

Раніше в українських ЗМІ з'явилася інформація про видачу паспортів Угорщини громадянам України на території консульства Угорщини в Береговому Закарпатської області, а також відповідне відео зі складанням присяги.

Після складая присяги, в якому громадяни називають Угорщину своєю батьківщиною й зобов'язуються служити їй, працівники дипустанови закликають їх приховувати від державних структур України факт отримання угорського громадянства.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін обговорив це питання з головою угорського зовнішньополітичного відомства Петером Сіярто на полях Генасамблеї ООН в США. За словами Клімкіна, вони детально обговорили те, що відбувається в угорському консульстві в Береговому, але Сіярто не погодився з позицією Києва щодо порушень з боку консула.

Пізніше стало відомо, що Угорщина не планує відкликати свого генерального консула або консула в населеному пункті Берегове, незважаючи на рекомендації України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: