Угорщина пригрозила Україні відповіддю на висилку консула

Читать на русском
Керівник угорського МЗС заявив, що їхня країна готова дзеркально відповісти на дії України з угорським послом в Берегово.
Пітер Сіярто

Угорщина обіцяє аналогічні заходи, якщо Україна зважиться вислати їх консула в Берегово за роздачу угорського громадянства українцям.

Про це заявив у неділю перед відльотом на засідання Генеральної асамблеї ООН в Нью-Йорку міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на угорське видання Origo.

«Якщо українська сторона вишле консула Угорщини, це не залишиться без пропорційної відповіді з боку угорської сторони, але є надія, що цього можна уникнути», – зазначив Сіярто журналістам.

Міністр підтвердив, що зустрінеться з міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним у Нью-Йорку, додавши, що останнім часом в Україні посилилися антиугорські настрої. Він пов'язує це з підготовкою до проведення в Україні президентських і парламентських виборів.

Сіярто зазначив, що події минулого тижня «зайшли занадто далеко» і переступили всі «писані і неписані правила міжнародного права і дипломатії», оскільки українські спецслужби «провели спецоперацію в консульстві Угорщини, яка є членом НАТО».

«Подвійне громадянство поширене в Європі, і якщо Україна дійсно хоче рухатися в бік ЄС, вона не може ставити під сумнів такий інститут», – зазначив він.

Сіярто додав, що Угорщина й надалі буде вдаватися до кроків, які сповільнюватимуть рух України в бік Європейського Союзу і НАТО.

Нагадаємо, в українському МЗС відреагували на скандал з угорськими паспортами на Закарпатті.

Раніше Клімкін відповів Сіярто щодо роздачі угорських паспортів в Україні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: