Роздача угорських паспортів українцям: Клімкін відповів Сійярто

Читать на русском
Міністерство закордонних справ готує відповідь на ситуацію з видачею угорських паспортів на Закарпатті та закликами приховувати це від української влади.

Голова МЗС України Павло Клімкін розкритикував реакцію угорського колеги Петера Сийярто щодо подвійного громадянства жителів Закарпатської області.

Як пише «Слово і Діло», про це український міністр повідомив в Twitter.

Українцям роздають угорські паспорти. Чи можна створити «антиугорську коаліцію»У консульстві Угорщини в Береговому Закарпатської області громадянам України видають угорські паспорти. Клімкін допустив висилку консула Угорщини.

За його словами, Будапешт проігнорував закиди в тому, що угорські дипломати закликають українців приховувати від влади факт отримання другого громадянства.

«Здається, мене дехто в Україні та за кордоном недочув. Проблемою на скандальному відео генконсульства в Береговому є не тільки роздача громадянства, а заклик приховати це від України», - Клімкін.

Раніше в ЗМІ з'явилося відео, на якому громадяни України в угорському консульстві в Береговому отримують угорські паспорти в обмін на присягу вірності Угорщині. При цьому їх закликають приховувати цей факт від української влади.

Клімкін заявив, що якщо інформація показана в ролику підтвердиться, консула Угорщини вишлють з країни.

На це міністр закордонних справ Угорщини відповів, що подвійне громадянство є звичайною практикою в ЄС і застеріг МЗС України від недружніх дій, пригрозивши уповільнити рух України в ЄС.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: