В Угорщині визначилися з відкликанням консула з України

Читать на русском
У Будапешті обіцяють витурити українського консула, якщо Україна витурить консула, який фігурував у паспортному скандалі в Береговому.

В Угорщині заявили, що не мають наміру відкликати свого консула з Берегового в зв'язку зі скандалом через видачу угорських паспортів українцям.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться в заяві прес-секретаря МЗС Угорщини Тамаша Менцера, оприлюдненій у неділю, 30 вересня, на сайті уряду Угорщини.

Стало відомо, хто зняв резонансне відео в консульстві УгорщиниМоскаль стверджує, що скандальне відео в консульстві Угорщини записав хтось із прикордонників.

Менцер заявив, що Угорщина не має наміру відкликати свого генерального консула або консула з Берегового «незалежно від того, наскільки сильно це рекомендують українці».

Також МЗС Угорщини повторило свою погрозу: якщо Україна видворить угорського консула в Береговому, Будапешт видворить українського консула.

Нагадаємо, в МЗС Угорщини також заявили, що українцям не заборонено приховувати друге громадянство.

Як повідомлялося, в мережі з'явилося відео, зняте в консульстві в Береговому, на якому видно чоловіка, що допомагає скласти присягу, й жінку, яка інструктує тих, хто отримав паспорти Угорщини, приховувати цей факт від української влади.

Також у МЗС Угорщини заявили, що в Україні тривають антиугорські атаки, про що свідчить внесення до бази сайту «Миротворець» голови МЗС країни Петера Сіярто.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: