У базу сайту «Миротворець» почали вносити жителів Закарпаття з угорськими паспортами

Читать на русском
В консульстві Угорщини в Берегові Закарпатської області громадянам України видають угорські паспорти.

На сторінці сайту «Миротворець» з'явилося повідомлення, що в його базу внесли перших п'ять громадян України, які отримали угорське громадянство. Їх назвали порушниками Конституції України і закону України про громадянство.

Інформація вказана на сторінці в Facebook, передає Слово і Діло.

«Всі дані про наявність у зазначених громадян України незаконного угорського громадянства підтверджені», - відзначили представники «миротворця».

До першої п'ятірки увійшли жителі Закарпатської області: по двоє - з Виноградарського і Берегівського районів та один житель Чопа.

Як відомо, в консульстві Угорщини в Берегові Закарпатської області громадянам України видають угорські паспорти.

Віце-прем’єр-міністр Іванна Климпуш-Цинцадзе: «Різка позиція Угорщини – це постріл собі в ногу»Віце-прем’єр-міністр з питань європейської і євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе розповіла про перемовини з європейцями щодо Nord Stream – 2, про успіхи в автоматизації перевірки е-декларацій і про курс України в НАТО.

Глава МЗС України Павло Клімкін пообіцяв зустрітися на полях Генеральної асамблеї ООН з угорським колегою і поговорити про ситуацію.

Нагадаємо, в ексклюзивному інтерв’ю «Слову і Ділу» віце-прем’єр-міністр Іванна Климпуш-Цинцадзе раніше розповіла, що «різка позиція Угорщини щодо нашого майбутнього в НАТО і в ЄС – це певною мірою постріл собі в ногу».

Політик додала, що, якщо Угорщина опікується представниками національної меншини в Україні, то саме Будапешт мав би бути зацікавлений, щоб Україна якомога швидше стала членом і Європейського Союзу, і НАТО.

Скільки дітей в Україні навчаються мовами національних меншин – на нашій інфографіці.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: