Антиугорське відео: що сказали в СБУ

Читать на русском
Скандал з угорськими паспортами має продовження. СБУ нібито затримала чоловіка з угорським прапором.

Служба безпеки України спростувала інформацію про нібито затримання чоловіка з угорським прапором.

Про це повідомляє портал «Голос Карпат» з посиланням на заяву СБУ, пише «Слово і Діло».

Українцям роздають угорські паспорти. Чи можна створити «антиугорську коаліцію»У консульстві Угорщини в Береговому Закарпатської області громадянам України видають угорські паспорти. Клімкін допустив висилку консула Угорщини.

Йдеться про те, що в деяких засобах масової інформації поширюється відео про нібито переслідування Службою безпекою України представників однієї з національних меншин в Закарпатській області.

«Управління СБ України в Закарпатській області офіційно заявляє, що не проводить ніяких процесуальних дій стосовно жодних представників етнічних груп» - наголосили у спецслужбі.

Раніше окремі ЗМІ, базуючись на опублікованому у соцмережі Facebook відео, поширили інформацію про затримання на Закарпатті чоловіка з угорським прапором.

На відео зображено, чоловіка, який мовчки лежить вниз обличчям, поруч із яким стоїть особа у цивільному одязі та дві особи спиною у камуфльованих одностроях - демонстративно показуючи надпис на спині «СБУ». На відео, яке як стверджує «автор Олег Андреевич» - знято у Закарпатті - особа у військовій формі, демонстративно підносить угорський прапор до особи, що лежить на вулиці та мовчки кидає його на землю.

Варто зазначити, що одночасно зі згаданим відео проросійський сайт Times.com.ua з російською IP-адресою поширив інший фейк про Закарпаття, в якому йдеться про загрозу скасування виборів для регіону і комендантську годину. Лист начальника УСБУ в Закарпатській області Олега Воєводіна на адресу секретаря РНБО Олександра Турчинова згідно з поширеною інформацією, нібито оприлюднив закарпатський журналіст Віталій Глагола.

Сам Глагола на своїй сторінці у Facebook спростував фейк.

Нагадаємо, на прихованому відео, відзнятому у консульстві в Берегові,видно чоловіка, який допомагає скласти присягу, та жінку, яка інструктує тих, хто отримав паспорти Угорщини, приховувати цей факт від української влади.

Міністр закордонних справ України заявив, що угорський консул буде позбавлений акредитації і невдовзі залишить Україну.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: