Коли Tesla може вийти на український ринок

Читать на русском
У Міністерстві інфраструктури України висловили сподівання, що ВР найближчим часом затвердить 15-річну стратегію розвитку ринку електромобілів

У Міністерстві інфраструктури України висловили сподівання, що ВР найближчим часом затвердить 15-річну стратегію розвитку ринку електромобілів, що дозволить будівництво заводу Tesla.

Про це міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив під час брифінгу, пише Укрінформ, передає Слово і Діло

«Це наша мета, щоб одна із гігафабрик компаній Tesla була розміщена в Україні і виготовляла електроавтомобілі не тільки для українського, а й для європейського ринку», - зазначив Омелян.

«Але ми зможемо почати повноцінні переговоры лише після прийняття парламентом законопроекту, який розроблений і внесений, щодо стимулювання і 15-річної стратегії розвитку ринку електрокарів в Україні, який включає не лише виробництво електрокарів, але й виробництво літій-іонних батарей, видобування літію, будівництво заводу з виготовлення електрокарів. Тобто, це комплексний документ, після його затвердження ми зможемо почати повноцінні переговори з інвестором», - додав він.

Міністр інфраструктури Володимир Омелян: «Якби гроші не крали, ми б уже мали євроколію Одеса-Київ»Міністр інфраструктури Володимир Омелян дав Слову і Ділу інтерв'ю, в якому розповів про безпеку на дорогах, ситуацію з УЗ і своє майбутнє після каденції міністра.

За його словами, на сьогодні є зацікавленість з боку світових компаній, «але вони всі чекають на закон, який буде проголосований парламентом, я сподіваються, найближчим часом».

Нагадаємо, Міністерство інфраструктури планує переконати компанію Tesla Ілона Маска створити Gigafactory з виробництва акумуляторних батарей в Україні.

Відзначимо, в ексклюзивному інтерв'ю «Слову і Ділу» міністр інфраструктури Володимир Омелян розповів, як в Україні посилять контроль за пасажирськими перевезеннями. Повне інтерв'ю Омеляна читайте на порталі «Слово і Діло».

Хочете обговорити матеріал? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: