Сенцов увійшов до попереднього списку на премію Сахарова

Читать на русском
Фракції та групи депутатів Європарламенту запропонували висунути на премію Сахарова вісім осіб і неурядових організацій, які присвятили своє життя та діяльність захисту принципів демократії й фундаментальних прав у світі.

Український політв'язень, режисер Олег Сенцов увійшов до попереднього списку кандидатів на премію Європейського парламенту ім. Сахарова «За свободу думки» за 2018 рік.

У РФ хочуть, щоб Сенцов сам просив про помилування. Що намагається довести Путін?У Кремлі говорять, що для початку процедури помилування Сенцова, якого пропонують обміняти, він має самостійно звернутися до президента РФ. Оцінили ситуацію експерти.

Презентація кандидатури відбулася в четвер, 27 вересня, в Брюсселі на спільному засіданні комітету ЄП у закордонних справах і розвитку й підкомітету з прав людини, передає «Слово і Діло».

Як повідомлялося раніше, Європейська народна партія номінувала Сенцова на отримання премії Сахарова. Загалом фракції та групи депутатів Європарламенту запропонували висунути на премію Сахарова вісім осіб і неурядових організацій, які присвятили своє життя та діяльність захисту принципів демократії і фундаментальних прав у світі. Після обговорення всі пропозиції увійшли до попереднього списку. Троє фіналістів будуть визначені шляхом голосування 9 жовтня.

Загальна конференція голів фракцій ЄП ухвалить рішення щодо кандидатури лауреата й оголосить результат 25 жовтня в Страсбурзі, а церемонія вручення премії відбудеться 12 грудня на пленарній сесії Європейського парламенту.

Раніше стало відомо, що Сенцову дали звання почесного громадянина Парижа.

Також відзначимо, що Верховна Рада висунула Сенцова на Нобелівську премію.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: