У МЗС відреагували на скандал з угорськими паспортами

Читать на русском
Павло Клімкін заявив, що зараз перевіряється справжність відео, на якому зафіксовано роздачу угорських паспортів на Закарпатті.

Голова МЗС України Павло Клімкін пообіцяв зустрітися на полях Генеральної асамблеї ООН з угорським колегою і поговорити з ним про видачу угорських паспортів громадянам України на Закарпатті.

Як пише «Слово і Діло», про це в середу, 19 вересня, він написав на своїй сторінці в соцмережі Twitter.

ЗМІ:на Закарпатті українцям роздають угорські паспортиУ Закарпатській області громадянам України видають угорські паспорти. Але просять не повідомляти про отримання документів українській владі.

«У Нью-Йорку на ГА ООН буду зустрічатися з угорським міністром. Окрім усього іншого, якщо відео про видачу українцям у Береговому угорських паспортів не фейк, думаю, йому доведеться відправитися видавати угорські паспорти в Будапешт. І ніяк не українським громадянам. Там зручніше», - сказав Клімкін.

Раніше повідомлялося, що в угорському консульстві в Береговому громадяни України отримують угорські паспорти в обмін на присягу вірності Угорщині.

У СБУ заявили, що українське законодавство не передбачає кримінальної відповідальності за подвійне громадянство.

Нагадаємо, в ексклюзивному інтерв’ю «Слову і Ділу» віце-прем’єр-міністр Іванна Климпуш-Цинцадзе раніше розповіла, що «різка позиція Угорщини щодо нашого майбутнього в НАТО і в ЄС – це певною мірою постріл собі в ногу».

Політик додала, що, якщо Угорщина опікується представниками національної меншини в Україні, то самЕ Будапешт мав би бути зацікавлений, щоб Україна якомога швидше стала членом і Європейського Союзу, і НАТО.

Натомість Угорщина критикує Київ через закон щодо освітнього питання.

Раніше стало відомо, що днями прем'єр-міністр Угорщини відвідав Росію.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: