ЗМІ: угорські паспорти не видавали, але людям надавали громадянство

Читать на русском
На відео, відзнятому в угорському консульстві у Берегові, паспорти Угорщини не видавали, але людей приймали в громадянство.

На відео, відзнятому в угорському консульстві у Берегові, паспорти Угорщини не видавали, але людей приймали в громадянство.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться у статті ЄвроПравди.

Зазначається, що на відео видно лише один з етапів отримання громадянства - найбільш урочистий, з шампанським. У рамках цього етапу майбутні угорці складають присягу та співають гімн Угорщини.

«Учасники церемонії справді стають громадянами Угорщини, прямо перед келихом шампанського – але угорський паспорт не отримують», - йдеться у статті.

Після присяги нові громадяни Угорщини отримують цілий пакет документів, до якого входять документ про натуралізацію» (honosítási okirat) та картку реєстрації громадянина Угорщини (lakcímkártya). У цій картці вказано, що особа – громадянин Угорщини з пропискою за її межами.

«На основі цих документів про набуте громадянство людина може звернутися про надання їй як угорського внутрішнього паспорта, який має вигляд ID-картки, так і угорського закордонного паспорта (Útlevél), який часто якраз і називають просто угорським паспортом», - пояснюється у статті.

Раніше ЗМІ повідомили, що в консульстві Угорщини в Береговому Закарпатської області громадянам України видають угорські паспорти.

У відповідь, голова МЗС України Павло Клімкін пообіцяв зустрітися на полях Генеральної асамблеї ООН з угорським колегою і поговорити з ним про видачу угорських паспортів громадянам України на Закарпатті.

Також стало відомо, що на Закарпатті депутат склав мандат через угорський паспорт.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: