На Закарпатті депутат склав мандат через угорський паспорт - ЗМІ

Читать на русском
У Кароля Беркі знайшли угорський паспорт під час ретельного огляду на кордоні, стверджують місцеві ЗМІ.

Депутат Берегівської районної ради від Партії угорців України Кароль Беркі, у якого знайшли угорський паспорт, склав свій мандат.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє Мукачево.net у середу, 19 вересня.

Віце-прем’єр-міністр Іванна Климпуш-Цинцадзе: «Різка позиція Угорщини – це постріл собі в ногу»Віце-прем’єр-міністр з питань європейської і євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе розповіла про перемовини з європейцями щодо Nord Stream – 2, про успіхи в автоматизації перевірки е-декларацій і про курс України в НАТО.

Зазначається, що рішення про складання депутатських повноважень Каролем Беркі оголосили сьогодні під час засідання сесії райради. Він не озвучив причину такого рішення, а лише подав відповідну заяву.

Однак, за інформацією джерел у Партії угорців України і в силових органах Закарпатської області, таке рішення Кароль Беркі прийняв після того, як під час огляду на кордоні в нього виявили угорський паспорт. Це сталося декілька днів тому.

Раніше повідомлялося, що в угорському консульстві в Береговому громадяни України отримують угорські паспорти і промовляють присягу вірності Угорщині.

Голова МЗС України Павло Клімкін допустив висилку консула Угорщини, якщо інформація про видачу угорських паспортів підтвердиться.

Нагадаємо, в ексклюзивному інтерв’ю «Слову і Ділу» віце-прем’єр-міністр Іванна Климпуш-Цинцадзе раніше розповіла, що «різка позиція Угорщини щодо нашого майбутнього в НАТО і в ЄС – це певною мірою постріл собі в ногу».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: