Ситуація в ООС: за місяць зафіксовано понад 700 обстрілів

Читать на русском

29 серпня на Донбасі вступило в силу чергове, на цей раз «шкільне» перемир'я, пов'язане з початком навчального року. Тому кількість обстрілів у зоні проведення операції Об'єднаних сил (ООС) з 28 серпня до 25 вересня трохи знизилася: порівняно з тисячею обстрілів минулого місяця за цей період було 724 порушення режиму припинення вогню. В результаті бойових дій загинули семеро українських військових, ще 29 – отримали поранення.

Перші кілька днів перемир'я кількість обстрілів бойовиків у середньому коливалася від 11 до 24. Однак уже 1 вересня Збройні сили зазнали втрат – один військовий був убитий, двоє – поранені.

Коли закінчиться війна на Донбасі?Командувач ООС вважає, що військового вирішення для завершення війни на Донбасі недостатньо. Про завершення війни на Сході України, поговорили з експертами.

Після 5 вересня розпочалися масовані обстріли на донецькому та луганському напрямках і кількість обстрілів нижче 25 не опускалася. Того ж дня бойовики обстріляли з великокаліберних кулеметів житловий сектор населеного пункту Красногорівка, обійшлося без жертв серед мирного населення.

Найбільша кількість порушення режиму припинення вогню була зафіксована 12 вересня – 38 разів. Бойовики застосовували міномети калібру 82 мм, озброєння БМП, гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. В результаті обстрілу були поранені двоє бійців ООС.

23 вересня бойовики 35 разів обстріляли сили ООС і поранили трьох українських військових. Крім того, сепаратисти здійснили провокаційний обстріл житлового сектора Горлівки, звинувативши в цьому Збройні сили України.

Детальніше – на інфографіці.

Нагадаємо, бойовики не допустили спостерігачів місії ОБСЄ до моніторингу в чотирьох населених пунктах на Донбасі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: