Миротворців на Донбас готові відправити шість країн – Волкер

Читать на русском
Курт Волкер заявив, що шість країн заявили про готовність долучитися до миротворчої місії ООН на Донбасі.

Спецпредставник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер заявив, що шість країн заявили про готовність долучитися до миротворчої місії ООН на Донбасі.

Як пише «Слово і Діло», в інтерв'ю «Ехо Москви» Волкер зазначив, що серед цих країн Швеція, Фінляндія, Австрія, Білорусь, Сербія та Туреччина.

Полторак обіцяє залучити миротворчу місію ООН на ДонбасСказано 15 листопада 2017 р.Статус обіцянки: Не виконано

«На мою думку, це хороший діапазон країн, який включає кілька держав, які розглядаються в Росії більше як частина Заходу, й кілька держав, які розглядаються на Заході більше як частина простору СНД, і я вважаю, що відчуття балансу було б логічним», – зазначив він.

За словами спецпредставника Держдепу, те, як буде організована, де й коли розгорнута миротворча місія на Донбасі, підлягає обговоренню. Але з фундаментальної точки зору, після повного розгортання це мають бути справжні миротворчі сили, які контролюють ситуацію у сфері безпеки.

Нагадаємо, Україна запропонувала розмістити миротворчий контингент під мандатом ООН на всій території Донбасу, включно з неконтрольованими ділянками кордону з РФ. Київ вважає, що миротворці сприятимуть звільненню території від військових РФ.

Водночас Росія, яка контролює бойовиків на сході України, виступає за обмеження мандата миротворців ООН лише територією на лінії зіткнення.

Київ вважає, що контингент миротворчої місії ООН на Донбасі може становити 30 тисяч осіб.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: