Штаб ООС заявив про провокації в Горлівці

Читать на русском
Військові повідомили про провокаційні обстріли з боку сепаратистів для того, щоб скомпрометувати ЗСУ.

Прес-центр штабу операції Об'єднаних сил в Facebook повідомив, що в неділю, 23 вересня, сепаратисти здійснили провокаційний обстріл житлового сектора Горлівки, звинувативши в цьому Збройні сили України.

Відзначається, що сепаратистські ЗМІ оприлюднили інформацію про нібито обстріли Збройними силами України житлового сектора Горлівки, внаслідок чого було пошкоджено 12 будинків, пишет «Слово и Дело».

Українські військові підтвердили факт обстрілу, але підкреслили, що він вівся з боку супротивника з метою «скомпрометувати Збройні сили України, поклавши на них відповідальність за порушення режиму припинення вогню, недотримання Мінських домовленостей і завдання шкоди цивільному населенню».

Крім того, за інформацією штабу, в неділю, 23 вересня, в Авдіївці сепаратисти обстріляли працівників підприємства Вода Донбасу, які займалися ліквідацією пошкоджень Південно-Донбаського водогону.

Як зазначається, роботи були припинені, а цивільні працівники евакуйовані. Без подачі води залишилися Авдіївка, Красногорівка, Мар'їнка, Курахово, Павлопіль, Селідово та Волноваха.

Нагадаємо, протягом півдоби, з 7 ранку, бойовики 17 разів відкривали вогонь, 8 разів застосували заборонене Мінськими домовленостями озброєння.

Упродовж минулої доби, 22 вересня, бойовики 28 разів відкривали вогонь по позиціях українських військ, 5 разів противник застосовував заборонене Мінськими домовленостями озброєння.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: