Ситуація в ООС: за місяць зафіксували понад тисячу обстрілів

Читать на русском

З 30 липня до 27 серпня в зоні проведення операції Об'єднаних сил (ООС) зафіксували більше тисячі обстрілів, у результаті яких загинули 14 українських військовослужбовців, ще 64 отримали поранення. Порівняно з попереднім місяцем інтенсивність бойових дій на Донбасі посилилася.

Традиційно основні обстріли були зосереджені на донецькому напрямку. Найбільша кількість обстрілів – 57 – була зафіксована 12 серпня, коли бойовики застосували міномети калібром 82 мм і 120 мм, а також 122-мм гармати. Тоді були поранені два українських бійця.

ЗСУ взяли під контроль ще один населений пунктСили ООС відтіснили російські окупаційні війська на Донбасі на кілька кілометрів. ЗСУ взяли під контроль понад 10 кв. км так званої сірої зони.

Серйозних втрат Збройні сили зазнали прямо перед Днем незалежності, 23 серпня. Бойовики біля Кримського спробували захопити один з українських наглядових постів. Бій тривав п'ять годин, бойовики здійснили понад 30 пострілів з артилерії калібру 122 мм, випустили понад 60 мін калібру 120 мм і 60 – калібру 82 мм. Також вели активні обстріли з озброєння БМП та гранатометів. У результаті цього загинули п'ятеро українських військових, семеро – отримали поранення.

Найтихішим днем стало 19 серпня, коли були зафіксовані лише 20 обстрілів. При цьому в ОБСЄ заявили, що літо 2018 року на Донбасі стало найспокійнішим із точки зору напруженості збройного конфлікту з його початку в 2014 році.

Детальніше – на інфографіці.

Нагадаємо, Тристороння контактна група оголосила про припинення вогню з півночі 29 серпня в зв'язку з початком навчального року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: