СБУ отримала новий доступ у справі детективів, які розслідують купівлю «Тритонів»

Читать на русском
Слідчі спецслужби отримали доступ до рішення суду у справі покупки бронемашин для прикордонників у Харківській області.

Служба безпеки України отримала доступ до документів військової частини Державної прикордонної служби в кримінальному провадженні про можливе розголошення державної таємниці детективами НАБУ в справі про купівлю бронемашин «Тритон».

Таке рішення ухвалив слідчий суддя Шевченківського районного суду міста Києва за результатами розгляду клопотання слідчого СБУ, повідомляє «Слово і Діло».

У клопотанні слідчого СБУ вказується, що суддя Солом'янського суду Києва задовольнив клопотання детектива НАБУ про надання тимчасового доступу до речей і документів військової частини №1498 Держприкордонслужби в справі про купівлю бронемашин «Тритон». Надалі це рішення було скероване детективом до Окремої комендатури охорони і забезпечення ДПСУ (в/ч №1498).

Також наголошується, що висновком державного експерта з питань таємниці Адміністрації ДПСУ генерал-лейтенанта Василя Серватюка відомості, зазначені в рішенні Солом'янського суду, визнані такими, що підпадають під дію статті 1.4.7 Зводу відомостей, що становлять державну таємницю й мають ступінь секретності «Таємно». До того ж вказана ухвала суду постановою слідчого СБУ від 2 січня визнана речовим доказом.

У зв'язку з цим слідчий СБУ просив суд надати доступ до цього рішення Солом'янського суду. Суддя клопотання задовольнив.

Як відомо, детективи НАБУ отримали доступ до документів заводу президента Петра Порошенка та заступника керівника фракції БПП Ігоря Кононенка «Кузня на Рибальському» і в/ч №1498 ДПСУ. Після цього за заявою голови правління заводу СБУ порушила кримінальне провадження на детективів НАБУ за розголошення держтаємниці.

Нещодавно директор НАБУ розповів про перебіг розслідування детективів щодо «Тритонів».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: