СБУ викрила НАБУ в незаконних методах роботи (доповнено)

Читать на русском
Прес-секретар СБУ не уточнила ні імена, ні статті, інкриміновані детективам. За словами Гітлянської, методи детективів НАБУ не мають нічого спільного з чинним законодавством.

Трьом співробітникам Національного антикорупційного бюро оголошено про підозру за методи їхньої роботи.

Про це в п'ятницю, 14 вересня, написала в Facebook прес-секретар СБУ Олена Гітлянська, передає «Слово і Діло».

НАБУ підозрює Омеляна в незаконному збагаченні. Що загрожує міністру?Міністра інфраструктури підозрюють в незаконному збагаченні. За даними НАБУ, його витрати виявилися більшими, ніж він заробив. Сьогодні суд обирає запобіжний захід.

«У рамках розпочатого кримінального провадження у співробітників НАБУ було вилучено значну кількість речових доказів, які вказують на вчинення ними низки кримінальних правопорушень. Трьом працівникам НАБУ оголошено про підозру у вчиненні злочину», - написала вона.

Прес-секретар СБУ не уточнила ні імена, ні статті, інкриміновані детективам. За словами Гітлянської, методи детективів НАБУ «не мають нічого спільного з чинним законодавством».

«Під час санкціонованих слідчих дій в сейфі співробітника НАБУ був вилучений конверт, в якому знаходився план компрометації працівника Нацбанку України», - зазначила вона.

«Ми розуміємо, що всі детективи НАБУ вважають себе послідовниками Джеймса Бонда, але він не опускався до «підкладання» повій чиновникам державного регуляторного органу», - заявила Гітлянська.

Також стало відомо, що в ГПУ розглянули заяву Першого заступника голови СБУ Павла Демчини від 12 вересня 2018 року щодо вчинення кримінальних правопорушень співробітниками НАБУ.

«Співробітники ГПУ, розглянувши заяву Демчини, визнали достатніми дані викладені в ній, у зв’язку з чим 13 вересня було зареєстровано кримінальне провадження стосовно співробітників НАБУ, які обґрунтовано підозрюються у вчинені злочинів передбачених ч.1 ст.343 «Втручання в діяльність працівника правоохоронного органу, судового експерта, працівника державної виконавчої служби, приватного виконавця», ч.2 ст.372 «Притягнення завідомо невинного до кримінальної відповідальності», за якими детективам загрожує позбавлення волі від 5 до 10 років», - зазначили у Генпрокуратурі.

Раніше з'ясувалося, скільки співробітників СБУ отримали статус учасника бойових дій.

Також нагадаємо, що в СБУ назвали основні версії вбивства Захарченка.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: