Ситник розповів про перебіг розслідування справи щодо бронемашин «Тритон»

Читать на русском
Керівник Національного бюро запевняє, що справа про бронемашини прикордонникам досі розслідується.
Артем Ситник

Детективи Національного антикорупційного бюро продовжують розслідувати кримінальне провадження за фактом можливої розтрати коштів при купівлі для Державної прикордонної служби бронемашин «Тритон».

Про це в ефірі телеканалу ZIK заявив директор НАБУ Артем Ситник, повідомляє «Слово і Діло».

Він нагадав, що щойно журналісти написали про отримання доступу детективами НАБУ до документів заводу президента Петра Порошенка та заступника керівника фракції БПП Ігоря Кононенка «Кузня на Рибальському» в цій справі, відразу Служба безпеки порушила провадження щодо детективів Національного бюро.

«Практично відразу після того, як справа вийшла у публічних простір, порушилося кримінальне провадження щодо детективів за державну зраду та за розголошення державної таємниці. Це навіть не було ще жодного коментаря з цього приводу. Тому це розслідування є, воно триває, й ми будемо розслідувати до ухвалення остаточного рішення», – наголосив Ситник.

За його словами, справа перебуває на стадії слідства, й тому говорити про те, що провадження розвалилося, ще зарано. Директор НАБУ додав, що також зарано говорити про підозрюваних у цій справі.

Нагадаємо, що крім заводу «Кузня на Рибальському» детективи отримали доступ до документів військової частини.

Раніше СБУ порушило провадження щодо державної зради і розголошення державної таємниці детективами НАБУ за заявою голови правління заводу «Кузня на Рибальському» Валерія Шандри.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: