Проект «Стіна»: НАБУ отримало доступ до документів «Ленінської кузні» та військової частини

Читать на русском
Один із районних судів столиці надав тимчасовий доступ працівникам Антикорупційного бюро до документів Ленінської кузні та в/ч.

Детективи Національного антикорупційного бюро отримали тимчасовий доступ до речей і документів «Ленінської кузні» та військової частини №9971 у справі про розкрадання на проекті «Стіна».

Такі рішення були ухвалені одним із районних судів міста Києва кілька тижнів тому, пише «Слово і Діло».

Згідно з клопотанням Бюро, детективи просили тимчасовий доступ до низки документів і речей ПАТ «Ленінська кузня» та військової частини №9971. За версією слідства, протягом 2015 року для Харківського прикордонного загону було передбачене придбання 34 одиниць бойових дистанційних модулів «Тритон-0103» загальною вартістю 161,5 млн грн, тобто вартість одного бойового дистанційного модуля мала становити 4,75 млн грн. Однак фактична вартість однієї одиниці закупленого Державною прикордонною службою України БКМ «Тритон-0103» становила 14 млн 876 тис. 100 грн.

До того ж у НАБУ підкреслили, що аудитом придбання ДПСУ спеціальної техніки БКМ «Тритон-0103» встановлено, що ухвалення рішення керівництвом АДПС щодо закупівлі зазначеної спеціальної техніки до введення її в експлуатацію є порушенням постанови Кабміну. Детектив вказав, що придбання зазначеної техніки призвело до того, що за рахунок бюджетних коштів придбали недосконалу спеціальну техніку, яка не використовувалася за цільовим призначенням Держприкордонслужбою в 2016 році, що свідчить про її неефективне використання.

Таким чином, детектив просив надати тимчасовий доступ до конструкторської документації розробника й заводу на БКМ «Тритон-0103» та інших документів, пов'язаних із цим модулем.

Суд задовольнив клопотання й дозволив зробити копії документів без їх вилучення.

В іншому клопотанні НАБУ просило надати доступ до довідок про зміни в кошторисах і довідок про зміни до плану асигнувань загального фонду бюджету, які перебувають у володінні військової частини №9971 у Луцьку. Суд також дозволив Бюро зробити копії цих документів.

Нагадаємо, суд дозволив НАБУ примусово привести на допит свідка у справі проекту «Стіна».

Раніше суд відсторонив від посади працівника Держприкордонслужби у справі проекту «Стіна».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: