Викиди на заводі в Армянську: в МОЗ повідомили про ситуацію в Херсонській області

Читать на русском
Концентрація шкідливих речовин на території Херсонської області зважаючи на екологічну ситуацію на півночі Криму не перевищує небезпечний рівень, загрози здоров'ю дітей і дорослих немає.

Концентрація шкідливих речовин на території Херсонської області зважаючи на екологічну ситуацію на півночі Криму не перевищує небезпечний рівень, загрози здоров'ю дітей і дорослих немає.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я України станом на 16:00 четверга, 6 вересня, пише «Слово і Діло».

«Рівень шкідливих речовин в Херсонській області не перевищений, здоров'я дітей і дорослих поза небезпекою. За результатами лабораторних досліджень ґрунту, води і повітря на території Херсонської області перевищень допустимої концентрації оксиду азоту, оксиду сірки, сірководню, оксиду вуглецю не виявлено. Заміри проводились у найближчих селищах прикордонної території Чаплинського і Каланчацького районів Херсонської області», - йдеться в повідомленні.

За інформацією відомства, жодна дитина або дорослий з області не госпіталізований.

З 5 вересня медичні бригади проводять огляди мешканців області. Серед оглянутих 700 дітей в 6 населених пунктах у 12-ти виявлені скарги, пов'язані з можливими захворюваннями ЛОР-органів і дихальних шляхів, що не перевищує багаторічні показники, характерні для вересня, і не може бути пов'язане з впливом хімічних речовин.

Протягом наступних днів для моніторингу стану навколишнього середовища і здоров'я населення буде здійснюватися забір проб і аналіз води, грунту і повітря.

Раніше Людмила Денісова заявила, що інформація про хімічне отруєння дітей в Херсонській області не підтверджується.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: