Хімаварія в Армянську: на Херсонщині провели екстрені збори

Читать на русском
Від токсичних викидів на заводі Титан на півночі окупованого Кримського півострова потерпають мешканці Херсонщини.

Від токсичних викидів на заводі Титан на півночі окупованого Кримського півострова потерпають мешканці Херсонщини. Обласна держадміністрація вчора ввечері скликала термінові збори Каланчацької громади.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє Радіо Свобода.

Українська розвідка дізналася причину викидів у АрмянськуПричиною хімічних викидів на півночі окупованого РФ Криму стало влучення снарядів у технологічні ємності під час тренувань підрозділів збройних сил РФ.

На зборах військові повідомили, що катастрофа сталася у зв'язку з тим, що постріли під час навчань російських військових у Криму «пошкодили кислотонакопичувач та іншу інфраструктуру заводу». Крім того, повідомили, що українські КПВВ закрили на в'їзд у Крим.

Нагадаємо, 24 серпня в Армянську на півночі окупованого РФ Криму металеві предмети вкрилися налітом «липкої іржі». Мешканці почали скаржитися на першіння в горлі, висип і загальне нездужання.

Окупаційна влада заявила, що забруднення повітря пов'язане з випарами змісту кислотонакопичувача, в який скидають хімічні відходи з 1971 року. У зв'язку з цим завод Кримський титан призупинив роботу. З Армянська вивезли всіх дітей шкільного та дошкільного віку.

За словами голови Херсонської ОДА Андрія Гордєєва, шкідливі викиди в атмосферу на заводі Титан можуть бути викликані або людським фактором і корпоративним конфліктом на підприємстві, або ж солоними підземними водами, які використовують для виробничих потреб заводу за дефіциту прісної води.

Президент Петро Порошенко заявив, що екологічна катастрофа в окупованому Армянську сталася внаслідок навчань російських військових.

Вчора до лікарні Одеси госпіталізували п’ятьох із 41 українських прикордонників, які поскаржилися на погане самопочуття.

Із районів Херсонщини, розташованих поруч із постраждалим від екологічної катастрофи Армянськом, почали вивозити дітей до Скадовська. Всього виїхало 3 автобуси із понад півторастами дітей. Школярі навчатимуться дистанційно.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: