МОЗ закликає розслідувати «зухвалі злочини» Амосової

Читать на русском
У міністерстві заявляють, що відновлюючи на посаді Амосову, суд одночасно обмежує можливості МОЗ як засновника управляти закладом і ставить під загрозу конституційні права громадян на освіту.

Міністерство охорони здоров'я звернулося до Національної поліції і Генеральної прокуратури з вимогою розслідування «ряду зухвалих злочинів» екс-ректора Національного медичного університету ім. Богомольця Катерини Амосової.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства охорони здоров'я в п'ятницю, 21 вересня, пише «Слово і Діло».

Відсторонена ректорка столичного вишу готує заяву до НАБУРекторка медуніверситету Богомольця Катерина Амосова, яку відсторонило від посади Міністерство охорони здоров'я, звинувачує відомство у цькуванні.

Згідно з ним, у відомстві вважають рішення Печерського суду міста Києва від 20 вересня 2018 року про відновлення Катерини Амосової на посаді ректора Національного медичного університету ім. Богомольця незаконним.

«Печерський суд в особі судді Віталія Писанця в черговий раз приймає рішення на підтримку скомпрометованої численними звинуваченнями в корупції екс-керівниці одного з найбільших медуніверситетів України. Це рішення прийнято із абсолютним ігноруванням всіх належних процедур», - зазначають у МОЗ.

У міністерстві заявляють, що відновлюючи на посаді Амосову, суд одночасно обмежує можливості МОЗ як засновника управляти закладом і ставить під загрозу конституційні права громадян на освіту.

Також у повідомленні відомства говориться, що відразу після винесення рішення суду, Амосова вже почала видавати «накази» про власне відновлення на посаді ректора і про скасування всіх наказів, які видавав визнаний міністерством в.о. ректора Олександр Науменко. У міністерстві подібні дії з боку екс-ректора розцінюють як рейдерське захоплення державного університету.

«Міністерство охорони здоров'я звертається до Національної поліції і Генеральної прокуратури з заявами про вчинення злочину. Міністерство сподівається, що на відміну від судової влади, яка дискредитувала себе неправосудним рішенням, Національна поліція і Генпрокуратура забезпечать справедливе та якісне розслідування злочинів екс-керівництва НМУ», - заявляють в Міністерстві.

Раніше Уляна Супрун звинуватила керівництво двох медичних вишів у саботажі.

Також нагадаємо, невідомі блокували будівлю ректорату медуніверситету.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: