Невідомі блокували будівлю ректорату медуніверситету

Читать на русском
Весь час блокування студенти, яким було необхідно зареєструвати пов'язані з навчальним процесом документи, не могли потрапити в ректорат.

Група невідомих більше двох годин блокувала зсередини будівлю ректорату НМУ ім. О. Богомольця.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я України в Facebook в п'ятницю, 14 вересня, пише «Слово і Діло».

«Більше двох годин будівля ректорату НМУ ім. Богомольця була заблокована невідомими особами з мовчазної згоди проректорів, які не виконують накази МОЗ України та були на місці події. Невідомі закрили людей в приміщенні, заблокувавши всі виходи зсередини», - повідомляє міністерство.

Пізніше завідувач однієї з кафедр НМУ Володимир Мішалов, чоловік екс-ректора університету Катерини Амосової, заявив, що необхідність блокування всіх дверей, а також відсутність електрики в будівлі обумовлені коротким замиканням, яке нібито відбулося напередодні.

Весь час блокування студенти, яким було необхідно зареєструвати пов'язані з навчальним процесом документи, не могли потрапити до ректорату.

«Вже півдня університет фактично не працює, порушуючи з вини самопроголошених керівників конституційне право студентів на освіту», - заявляють представники МОЗ.

Для того, щоб розблокувати виходи і звільнити замкнених в будівлі людей, довелося залучати поліцію.

Раніше Уляна Супрун звинуватила керівництво двох медичних вузів в саботажі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: