Відсторонена ректорка столичного вишу готує заяву до НАБУ

Читать на русском
Ректорка медуніверситету Богомольця Катерина Амосова, яку відсторонило від посади Міністерство охорони здоров'я, звинувачує відомство у цькуванні.

Ректорка медуніверситету Богомольця Катерина Амосова, яку відсторонило від посади Міністерство охорони здоров'я, звинувачує відомство у цькуванні.

Як пише «Слово і Діло», про це вона розповіла на брифінгу в УНН.

Вступна кампанія 2017: рейтинг регіональних вишів України та ціна навчання у нихНайдорожче українським студентам обійдеться отримати диплом медика, на другому місці – юридична освіта.

Амосова заявила, що її відсторонення – це «розправа» за відмову здійснити протиправні дії.

За її словами, на неї тиснув заступник міністра охорони здоров'я Олександр Лінчевський, щоб вона розірвала безоплатну угоду, підписану попереднім ректором, і перейшла на оплату послуг центру тестування.

Її адвокат Валентин Гвоздій повідомив, що вони готують заяву до НАБУ.

За словами Амосової, зрив тестування створили штучно, а університет не міг перераховувати «МОЗівській структурі» (Центру тестування при МОЗ) кошти поза тендером.

Раніше стало відомо, що Міністерство охорони здоров'я України відсторонило ректорку університету ім. Богомольця Катерину Амосову за зрив обов'язкового іспиту «Крок 1. Стоматологія» для студентів третього курсу.

Нагадаємо, заступницю декана університету столиці усунули з посади через зникнення студентки.

Університет докладає максимум зусиль, щоб сприяти встановленню обставин зникнення студентки 30 січня. Йде внутрішня службова перевірка.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: