Супрун звинуватила керівництво двох медичних вишів у саботажі

Читать на русском
Уляна Супрун, в.о. міністра охорони здоров'я України, звинуватила керівництво Одеського національного медичного університету та Національного медичного університету імені Богомольця в саботажі і зриві навчального процесу.

Уляна Супрун, в.о. міністра охорони здоров'я України, звинуватила керівництво Одеського національного медичного університету та Національного медичного університету імені Богомольця в саботажі і зриві навчального процесу.

Про це вона написала на своїй сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».

Вона заявила, що саме з приводу цих двох університетів МОЗ отримував найбільше скарг із приводу зловживань і корупції з боку ректорів і їхнього оточення. Зокрема, екс-ректори університетів Катерина Амосова і Валерій Запорожан порушували умови своїх контрактів, укладених з Міністерством охорони здоров'я, за що їх було звільнено, а на їхні місця були призначені виконуючі обов'язки.

«В обох випадках виконуючим обов'язків, призначеними Міністерством, були створені максимальні перешкоди - в доступі до робочого місця, необхідної документації та в цілому забезпечення нормального функціонування університетів. Колишнє керівництво цих навчальних закладів активно саботує їхню діяльність і всіма можливими засобами зриває навчальний процес», - заявила в.о. міністра.

При цьому екс-керівники використовують групи лояльних студентів і аспірантів, здебільшого з числа контрактників-іноземців, регулярно створюють інформаційні провокації і фейки, залякують викладацький склад. Обидва, і Амосова, і Запорожан, при цьому використовують одну і ту ж юридичну фірму для представництва в судах.

Також міністр нагадала, що Київський окружний адміністративний суд 30 серпня припинив дію наказів МОЗ щодо призначення в.о. ректора в Одеському університеті. Аналогічне рішення було прийнято щодо університету ім. Богомольця 5 вересня. При цьому в обох випадках суд заборонив Міністерству охорони здоров'я призначати нових людей на посаду ректора.

«Тобто суд іменем України приймає рішення, які унеможливлюють управління вишами, які належать державі», - підкреслила Супрун.

Крім того, заявила в.о. міністра, сьогодні, 10 вересня, вона отримала повідомлення про те, що адміністрація університету імені Богомольця почала незаконні звільнення викладачів, які відмовилися підтримувати екс-ректора.

У той же час Запорожан, екс-ректор Одеського університету, захопив будівлю ректорату.

«Особи, які застосовують неправомірні й аморальні методи для власної вигоди, не повинні займатися освітою майбутніх лікарів. Прошу студентів, інтернів та викладачів зберігати спокій і не боятися. Міністерство охорони здоров'я України та Уряд здійснять все необхідне для того, щоб покласти край цим злочинам і не допустити зриву навчального процесу», - резюмувала Супрун.

Раніше Супрун розповіла про користь бігу для здоров'я людини.

Також вона повідомила, скільки води коштує випивати за день.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: