Рабінович передумав блокувати МОЗ через звільнення Амосової з посади ректора медуніверситету

Читать на русском
Нардеп не виконав обіцянку заблокувати МОЗ, а також обласні управління охорони здоров'я в регіонах у разі, якщо Амосову не відновлять на посаді ректора медуніверситету.
Вадим РабіновичСлово і Діло

Народний депутат України Вадим Рабінович провалив обіцянку про те, що в разі, якщо Катерину Амосову не відновлять на посаді ректора медичного університету імені Богомольця, то партія «За життя» готова заблокувати МОЗ, а також обласні управління охорони здоров'я.

Таку обіцянку він дав 26 лютого 2018 року, нагадує «Слово і Діло».

«Якщо нас не почують, якщо Амосову не відновлять на посаді ректора, не скасують незаконний указ МОЗ, не дадуть принципову юридичну й політичну оцінку діям Супрун та її поплічників, то партія «За життя» готова заблокувати міністерство в Києві, а також обласні управління охорони здоров'я в регіонах», – пообіцяв Рабінович.

Вадим РабіновичНародний депутат України

Відзначимо, що на момент заяви Рабіновича Амосова ще не була звільнена з посади ректора університету, а лише відсторонена на час перевірки. 1 березня 2018 року Окружний адміністративний суд Києва ухвалив рішення про незаконність постанови МОЗ щодо перевірки, що призвело до відновлення Амосової на посаді.

30 березня 2018 року комісія МОЗ визнала роботу Амосової незадовільною й вона була звільнена з посади ректора. 23 квітня 2018 року відомство оголосило конкурс на заміщення посади ректора медуніверситету.

Весь цей час робота МОЗ не була заблокована партією «За життя», тому обіцянка Вадима Рабиновича вважається невиконаною.

Згідно з моніторингом «Слова і Діла», Рабінович дав 84 обіцянки, з яких 16 виконав, а 37 – провалив.

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров'я звільнило ректора медуніверситету імені Богомольця Катерину Амосову.

Також стало відомо, що МОЗ усунув ще одного ректора медуніверситету.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: