Кабмін наполягає на введенні санкцій проти російських видавництв

Читать на русском
Уряд прийняв рішення про звернення до РНБО про введення персональних санкцій проти російських видавництв.

Уряд прийняв рішення про звернення до РНБО про введення персональних санкцій проти російських видавництв.

Про це в п'ятницю, 21 вересня, повідомив віце-прем'єр-міністр В'ячеслав Кириленко в Twitter, пише «Слово і Діло».

«Уряд прийняв рішення про звернення до РНБО про введення персональних санкцій проти російських видавництв, які є лідерами у друкуванні та розповсюдженні книг, що містять прямі заклики до порушення територіальної цілісності України і знищення української держави», - написав Кириленко.

Раніше Держкомтелерадіо запропонувало Кабміну ввести санкції протио російських видавництв, які видають і поширюють продукцію антиукраїнського змісту. Під обмежувальні заходи можуть потрапили 192 видання, випущені 35 російськими видавництвами.

Заборона книг, музики та гастролей: що робити з російською продукцією в Україні?Кабмін ініціює запровадження санкцій проти російських видавництв, що друкують книжки антиукраїнського змісту. Оцінили ситуацію експерти.

Проектом розпорядження передбачено винести питання застосування до певних юридичних осіб персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) на розгляд Ради національної безпеки і оборони України.

Нагадаємо, останнє оновлення переліку відбулося 5 липня, коли в «чорний список» російських видань внесли чотири книги, а загальне їхнє число склало 178 найменувань. Найбільш відзначилися в друкуванні та розповсюдженні антиукраїнських пропагандистських видань такі російські видавництва, як «Вече», «Эксмо», «Центрполиграф», «Алгоритм» та інші.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: