Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Кириленко обіцяє запровадити заборону на книжкову пропаганду РФ

23 червня 2016 року віце-прем'єр-міністр України В'ячеслав Кириленко заявив, що книжкова продукція походженням з Російської Федерації, яка має пропагандистський характер не надходитиме до України (відео 14:11).
Виконано
Сказано 23 червня 2016 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=vRn21S-y2xI&feature=youtu.be
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=60012

Результат

8 грудня 2016 року Верховна Рада ухвалила урядовий законопроект № 5114 про заборону ввезення в Україну з Росії та з тимчасово окупованих територій України книг антиукраїнського змісту. За відповідне рішення проголосували 237 депутатів.

Закон передбачає дозвільний принцип для книг російського походження. Це не стосуватиметься російськомовних книг, виданих в Україні. Дозволи на ввезення надаватиме експертна рада з представників громадськості, науковців. Кількість книг, які можна ввозити з країни-агресора без дозвільних документів, буде обмежено 10 примірниками на людину.

Нагадаємо, що законопроект, розроблений Держкомтелерадіо, уряд ухвалив 8 вересня.

ВИСНОВОК: усі книги виготовлені в РФ, походженням із РФ та/або ввезені із РФ для митного оформлення та поширення в Україні, потребуватимуть окремого дозволу, редакція «Слово і Діло» присвоює обіцянці статус «Виконано».