Під санкції України потраплять десятки російських видавництв

Читать на русском
Під українські обмежувальні заходи можуть потрапити 192 видання, випущені 35 російськими видавництвами.

Держкомтелерадіо пропонує Кабміну запровадити санкції проти російських видавництв, які видають і поширюють продукцію антиукраїнського змісту.

Як пише «Слово і Діло», про це в четвер, 16 серпня, повідомляє прес-служба відомства.

Хотіли як краще, а вийде як завжди: у що можуть вилитися «санкції» проти російських видавництвДержкомтелерадіо запропонувало запровадити санкції проти російських видавництв. Валентин Гладких вважає, що санкції не матимуть позитивного ефекту й призведуть до негативних наслідків для України.

Зазначається, що за результатами трирічного моніторингу був складений перелік, до якого внесені 192 видання, випущені 35 російськими видавництвами.

«Санкції стосуватимуться російських видавництв, у діяльності яких випуск літератури антиукраїнського змісту займає помітне місце й має систематичний характер. Ці видавці свідомо укладають договори з «творцями» текстів, які спрямовані на розпалювання міжетнічної, релігійної ворожнечі, пропагують насильство та вчинення терористичних актів проти України», – зазначив перший заступник голови Держкомтелерадіо Богдан Червак.

За його словами, в разі ухвалення цього розпорядження Кабміном очікується значне скорочення імпорту видавничої продукції з Росії, а вивільнені ринкові ніші відкриють нові можливості для українських видавців і дистриб'юторів.

Проектом розпорядження передбачено винести питання застосування до певних юридичних осіб персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) на розгляд Ради національної безпеки і оборони України.

Нагадаємо, останнє оновлення переліку відбулося 5 липня, коли до «чорного списку» російських видань внесли чотири книги, а загальна їхня кількість склала 178 найменувань. Найбільш відзначилися в продукуванні і розповсюдженні антиукраїнських пропагандистських видань такі російські видавництва, як «Віче», «Ексмо», «Центрполіграф», «Алгоритм» та інші.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: