Верховний Суд скасував заборону на оформлення паспорта в формі книжки

Читать на русском
Велика палата Верховного Суду скасувала заборону на оформлення паспорта в формі книжки замість карти посвідчення особи з електронним чіпом (ІD-картки).

Велика палата Верховного Суду скасувала заборону на оформлення паспорта в формі книжки замість карти посвідчення особи з електронним чіпом (ІD-картки).

Про це йдеться в повідомленні прес-служби суду, передає «Слово і Діло», з посиланням на Українські Новини.

Чи потрібен біометричний візовий режим з РФ та як це працює?У Міністерстві закордонних справ України виступили із заявою про необхідність біометричного візового режиму з РФ.

Зазначено, що 19 вересня Велика палата Верховного Суду розглянула скаргу мешканки Житомирської області на рішення Касаційного адміністративного суду Верховного Суду.

Даним рішенням касаційний адмінсуд не дозволив їй з релігійних переконань (позивач - прихожанка Української православної церкви Московського патріархату) відмовитися від оформлення ID-картки та отримати замість неї паспорт-книжечку. Велика палата задовольнила її скаргу і скасувала зазначене рішення.

«Позивач звернулася до суду з позовом, заперечуючи проти виготовлення паспорта громадянина України у формі картки з безконтактним електронним носієм, що містить її персональні дані... (суд вирішив, що) впровадження новітніх технологій не повинно бути безальтернативним і примусовим. Ті, хто відмовляються приймати ці технології, повинні мати альтернативу - використання традиційних методів ідентифікації особистості», - вирішили судді Великої палати.

Таким чином, судді зобов'язали Державну міграційну службу оформити і видати позивачеві паспорт громадянина України у формі книжки.

Раніше віруючі пікетували Верховний суд через ID-карт.

Також нагадаємо, Україна знову посилила свої позиції в рейтингу паспортів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: