Віряни пікетують Верховний суд через ID-карти

Читать на русском
Протестувальники виступають проти рішення ВСУ про заборону відмовлятися від паспортів нового зразка.

Під стінами Верховного Суду в Києві протестують віруючі проти рішення ВСУ про заборону відмовлятися від карт посвідчення особи (ID-карток).

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляють Вести в середу, 19 вересня.

З 1 листопада оформляти ID-картки зможуть усі українціКабінет міністрів України запровадив можливість оформлення карт посвідчення особи – ID-карток – із 1 листопада.

Під стінами суду зібралося близько сотні осіб, кількох почали пропускати до будівлі суду, де триває розгляд зразкової справи з цього питання.

Протестувальники вимагають дозволити їм замість ID-карт видавати паспорт громадянина України старого зразка у вигляді паспортної книжки.

Віряни заявляють, що біометричні документи ображають права громадян на таємницю приватного і сімейного життя. Вони не згодні з присвоєнням органами міграційної служби за видачі паспорта нового зразка унікального номера запису в Єдиному державному демографічному реєстрі, який ведеться щодо всіх громадян, які отримають цей паспорт.

Зазначимо, сьогодні в центрі Києва триває ще одна акція протесту. Під будівлею Кабміну мітингують власники автомобілів на єврономерах.

«Євробляхери» також перекрили трасу Київ-Харків під Полтавою.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України схвалив проект угоди з Грузією про безвізові поїздки за внутрішніми паспортами у формі ID-карт.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: