Порошенко висловився щодо зняття мораторію на продаж землі

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко не бачить шансів щодо зняття мораторію на продаж землі сільгосппризначення.

Президент України Петро Порошенко не бачить шансів щодо зняття мораторію на продаж землі сільгосппризначення.

Як пише «Слово і Діло», про це він сказав у щорічному посланні до Ради про внутрішнє і зовнішнє становище України, передають Українські Новини.

«Розумію, що, на жаль, немає шансів на зважене державне рішення про створення цивілізованого ринку землі», - сказав він.

Наприкінці травня цього року Порошенко обіцяв докладати зусиль для переконання політиків і суспільства, щоб домогтися скасування мораторію на продаж землі.

При цьому Порошенко нагадав, що Європейський суд з прав людини визнав, що мораторій на вільний ринковий оборот землі порушує права українців.

Раніше, заступник міністра юстиції - уповноважений у справах Європейського суду з прав людини Іван Ліщина заявляв, що продовження Україною мораторію на продаж землі може спричинити присудження ЄСПЛ значних сум компенсацій заявникам.

Заборона на продаж земель сільськогосподарського призначення – мораторій було введено в Україні ще 2001 року, а почав діяти з 2002 року як тимчасовий захід з метою забезпечення нормативного врегулювання земельних відносин та створення інфраструктури ринку землі. Після чого парламент неодноразово його продовжував.

Нагадаємо, що юристи аудиторської компанії PricewaterhouseCoopers подали в Дрогобицький районний суд від імені Івана Миколайовича К. і фермера Дмитра Огнєва позов про скасування мораторію на продаж землі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: