Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської групи "За майбутнє"
  • Голова Комітету з питань прав людини, деокупації та реінтеграції окупованих територій, нац. меншин і міжнаціональних відносин

Лубінець запевнив, допоки в Україні йде війна виступатиме за продовження мораторію на відкриття ринку землі

29 січня 2018 року народний депутат України Дмитро Лубінець запевнив, що допоки в Україні йде війна виступатиме за продовження мораторію на відкриття ринку землі (відео:21:20, 23:40). За його словами, поки в Україні є війна серйозний інвестор сюди не прийде, побоїться вкладати кошти. Крім того, відсутні відкрита база землі, законодавство, в якому чітко прописано, що лише громадянин України може бути її власником.
Виконано
Сказано 29 січня 2018 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=bI9BRwh9kkQ
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=21472

Результат

20 грудня 2018 року в Верховній Раді прийняли законопроект про продовження мораторію на продаж землі. Дмитро Лубинець проголосував за його продовження до 1 січня 2020 роки (№9355-5). При цьому законопроектом, зокрема, передбачено, що Кабінет міністрів до 1 березня 2019 року має розробити і внести на розгляд парламенту проект закону про обіг земель сільгосппризначення. З огляду на те, що каденція народного депутата закінчується в 2019 році, а мораторій продовжено до 2020 року, вважаємо цю обіцянку виконаною.