Які теми хвилюють міністра аграрної політики Тараса Кутового

Читать на русском

«Слово і Діло» продовжує вивчати, на які теми чиновники найчастіше дають обіцянки. Так, міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Вадима Черниша найбільше хвилюють теми реформи державної служби, а також захисту прав українців на непідконтрольних територіях. Сьогодні ми пропонуємо подивитися, чим найбільше переймається міністр аграрної політики та продовольства Тарас Кутовий.

На посаду міністра Кутовий прийшов в квітні 2016 року прямо зі стін Верховної Ради, відмовившись від мандата народного депутата VIII скликання. Пробувши в міністерському кріслі трохи більше року, Кутовий ще 23 травня 2017-го написав заяву про відставку, яку Кабмін досі не прийняв. Як би там не було, а в 2017 році у міністра зафіксовано лише дві обіцянки, а протягом 2018 року – жодної.

В цілому, за час каденції Кутовий дав тільки 11 обіцянок, з яких 4 виконав і 3 – провалив. Найбільше планів і намірів міністра стосуються підтримки сільгоспвиробників. На цю тему він дав 4 запевнення, з яких два виконав.

Ще половину обіцянок Кутовий встиг виконати в сфері земельної реформи. Але тут варто уточнити, що мова йде лише про дві обіцянки.

Можна сказати, що другою за важливістю для Кутового стала тема реформи держслужби та внутришньовідомча діяльність міністерства, оскільки тут за ним значиться 3 обіцянки, проте виконав він їх на 33%.

Два роки тому міністр дав по одній обіцянці щодо приватизації та об'єднаних територіальних громад, але обидва запевнення поки що не виконано.

Всі обіцянки Тараса Кутового можна подивитися на нашому порталі.

Детальніше – на інфографіці.

Раніше ми писали, скільки в серпні заробили заступники Кутового.

Також ми повідомляли, що Верховна Рада направила до Конституційного суду законопроект, що пропонує зафіксувати в Конституції те, що основою аграрного ладу України є фермерське господарство.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: