Україна скоротила експорт зерна вперше за п'ять років

Читать на русском
На тлі скорочення врожаю вперше за останні п'ять років відбулося падіння експорту зерна - на 9,6 відсотка порівняноі із сезоном раніше.

У 2017-2018 маркетинговому році вперше за останні п'ять років відбулося падіння експорту зерна - на 9,6%.

Як пише «Слово і Діло», про це в понеділок, 10 вересня, повідомляє прес-служба УкрАгроКонсалту.

Україна передумала продавати велику зернову корпораціюФонд державного майна відмовився від рішення приватизувати Державну продовольчо-зернову корпорацію (ДПЗКУ), яке було ухвалене на початку грудня минулого року.

Зокрема, експорт пшениці, який неухильно зростав протягом минулих 6 років, знизився на 2% з рекордного показника у 2016-2017 маркетинговому році.

За підсумками року закупівлі ячменю залишилися на рівні минулого року.

Що стосується кукурудзи, то у 2017-2018 маркетинговому році Україна не змогла повною мірою реалізувати свій експортний потенціал через конкуренцію з американською пропозицією.

Раніше повідомлялося, що з початку поточного маркетингового року Україна експортувала майже 6 млн тонн зернових культур.

Також повідомлялося, що в Україні скоротився урожай ранніх зернових. З площі 9,9 млн га намолотили 34,3 млн тонн зернових, що на три мільйони менше, ніж роком раніше.

Загальний зовнішньоторговельний обіг продукції АПК досяг 11,3 мільярда доларів, що більше на 3,5 відсотка порівняно з аналогічним періодом минулого року, й становить 23 відсотки від загального зовнішньоторгового обігу України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: