Скільки землі було в міністрів та їхніх родин у 2017 році

Читать на русском

«Слово і Діло» вже підрахувало, скільки землі було в мерів обласних центрів та голів ОДА, зважаючи на дані декларацій чиновників за 2017 рік. Наприклад, у мера Києва, де земля, мабуть, найдорожча в країні, задекларовано лише 25 соток, а серед голів ОДА більшість мають досить скромні земельні ділянки. Сьогодні ми подивилися, скільки дорогоцінної української землі було в міністрів.

Якщо взяти всю площу задекларованих земельних ділянок, які перебувають в особистій власності або іншій формі користування міністрів та членів їхніх родин, то вийде приблизно 13 га на весь Кабмін. Тобто всі міністри разом розпоряджаються землею, яка дорівнює міському парку «Кіото» в Деснянському районі Києва. Слід уточнити, що земельні ділянки задекларували 17 очільників міністерств.

Скільки землі було в голів ОДА та їхніх родин у 2017 роціГарбуз вказав у декларації 63 гектари землі, в той час як у Гончарука лише одна сотка, а в Москаля та Степанова взагалі немає жодної ділянки землі.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман вказав, що має 58 соток на п’яти земельних ділянках. Це навіть менше, ніж п’ять стандартних дач, які в радянські часи «нарізали» робітникам заводів та фабрик. Причому Гройсман перебуває на четвертому місці серед кабмінівських «землевласників».

Найбільше землі минулого року було у віце-прем'єр-міністра Володимира Кістіона, який задекларував 5,41 га. Друге місце посідає міністр юстиції Павло Петренко, в якого 3,05 га землі. На третьому місці розташувалася родина міністра економічного розвитку і торгівлі Степана Кубіва, яка розпоряджається 0,9 га, розділеними на 11 ділянок.

У родини міністра енергетики і вугільної промисловості Насалика є три ділянки загальної площею 0,31 га. Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков задекларував 24 сотки на двох ділянках. Стільки ж землі має міністр освіти Лілія Гриневич, а в міністра інфраструктури Володимира Омеляна – на одну сотку менше.

По 12 соток мають міністр закордонних справ Павло Клімкін та міністр Кабміну Олександр Саєнко. По 10 соток вказали в деклараціях віце-прем'єр-міністр із питань євроінтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе та екс-міністр фінансів Олександр Данилюк.

Найскромнішим виявися міністр соціальної політики Андрій Рева, який задовольняється шістьма сотками, як більшість пересічних громадян нашої держави, що має 30% світових запасів чорноземів.

Детальніше – на інфографіці.

Раніше ми писали, що в голів ОДА та їхніх родин рік тому було 104 гектари землі.

Також «Слов і Діло» підрахувало, скільки землі мають мери обласних центрів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: