Южаніна розповіла, коли Рада розгляне закони про розмитнення «евроблях»

Читать на русском
Верховна Рада зможе розглянути законопроекти про розмитнення автомобілів на єврономерах у другому читанні у листопаді.

Верховна Рада зможе розглянути законопроекти про розмитнення автомобілів на єврономерах у другому читанні у листопаді.

Як пише «Слово і Діло», про це у коментарі РБК-Україна розповіла голова комітету Верховної ради з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна.

Ніна ЮжанінаНародний депутат України
Южаніна заявила, що за тиждень буде зареєстрований законопроект щодо розмитнення іномарокСказано 7 вересня 2017 р.Статус обіцянки: Не виконано

За її словами, протестувальникам необхідно почекати, поки робота над підготовкою законопроектів до другого читання не завершиться.

«Це не може відбутись до жовтня, оскільки сьогодні у нас вже останній пленарний тиждень вересня. Звісно, що у нас засідання комітету буде вперше лише у жовтні. В найкращому варіанті – це друга половина жовтня. Але скоріше за все це буде листопад. Це буде так, якщо рухатись без додаткових робочих груп», - зазначила Южаніна.

Нардеп додала, що необхідно ще попрацювати й з міністерствами.

Авто на «євробляхах»: як Рада пропонує вирішити проблемуУ Раді з'явилися два законопроекти, що передбачають зміни вартості розмитнення авто на іноземних номерах.

«Я думаю, що мітингувальникам треба почекати. Окрім того, можливо, треба попрацювати ще з міністерствами, щоб можна було проговорити системно поправки до законопроектів. Якщо пропонують, наприклад, зниження вікового коефіциенту. То які подальші дії вони пропонують: обмеження крайнім роком для ввезення чи ні», - додала вона.

Нагадаємо, біля будівлі Кабінету міністрів України сьогодні, 19 вересня, проходить мітинг водіїв автомобілів з іноземною реєстрацією. Серед основних вимог мітингувальників - прийняття законопроектів щодо поліпшення розмитнення автомобілів з іноземною реєстрацією, а також виділення коштів на ремонт доріг в Україні.

Як повідомлялося, у Верховній раді мають намір знизити розмір акцизу при імпорті нових і старих машин. Але натомість депутати наполягають на збільшенні штрафів для тих, хто відмовиться від розмитнення за новими тарифами.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: