У Києві знову протестують власники авто на єврономерах: реакція соцмереж

Читать на русском

У центрі столиці власники авто на єврономерах оголосили безстрокову акцію протесту й вимагають скасувати право поліції перевіряти авто за митною базою.
Слово і Діло

У центрі Києва сьогодні, 11 липня, знову протестують власники автомобілів на єврономерах. Вони заблокували вулицю Грушевського й оголосили безстрокову акцію протесту біля будівель парламенту та Кабінету міністрів.

Учасники акції вимагають скасувати право поліції перевіряти авто за митною базою. Нагадаємо, що тепер у поліцейських є можливість відслідковувати терміни перебування в Україні авто на єврономерах і застосовувати санкції до порушників.

«Слово і Діло» розбиралось, як на черговий протест реагують у соціальних мережах.

«Подумалося, що кількість євроблях показує +/- кількість тіньовиків (людей, які не платять або частково платять податки) в країні. Жодними вмовляннями цих людей не змусити платити всі податки. Спрацює лише така система, де махінаторам дорожче буде ухилятися від сплати податків, ніж їх платити. Цей виклик має прийняти Рада-9 і вирішити його раз і назавжди», – вважає Руслан Благой.

«А, по-моєму, зараз у центрі міста саме час прем'єр-міністру та силовикам показати, що хрестовий похід проти контрабанди – це не піар-хід, а реальне бажання боротися. Всі контрабандисти зібралися в одному місці. Нацгвардія, евакуатор, утилізація! Все просто!», – написав Михайло Радуцький.

«Не потрібно напівзаходів! Чому лише безкоштовно розмитнити євробляхи? А помити? Хто буде бляхерам машини мити? Потрібна мережа державних безкоштовних автомийок для нужденних. І безкоштовних СТО. І безкоштовних заправок. І ці вічно забиті дороги. Чому для громадського транспорту лише одна смуга? Її ж явно не вистачає для всіх бляхерів у години пік. Потрібно розширити до двох. А перевірки машин за митною базоб, які почало МВС, взагалі за межею добра й зла», – написав Сергій Марченко.

«Люди, які фактично контрабасом завезли в Україну сотні тисяч нерозмитнених авто, які щодня порушують митне законодавство України, тепер перекрили центр Києва й вимагають скасувати постанову уряду про боротьбу з контрабандою. Епічно», – написав Єгор Чечеринда.

Нагадаємо, раніше «Слово і Діло» розбиралось, як у Верховній Раді пропонують вирішити проблему з автомобілями на єврономерах.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: