Рада збільшила кількість членів ЦВК

Читать на русском
Верховна Рада збільшила кількість членів Центральної виборчої комісії з 15 до 17 осіб. За проголосували 236 народних депутатів.

Верховна Рада збільшила кількість членів Центральної виборчої комісії з 15 до 17 осіб.

Рада знову візьметься за оновлення ЦВК: які шанси та чому блокують зміну складуНа цьому тижні депутати знову повинні розглянути питання оновлення ЦВК. Чи знайдуть консенсус парламентарії, міркували експерти.

За проголосували 236 народних депутатів, повідомляє «Слово і Діло» у вівторок, 18 вересня.

Проект передбачає єдину зміну до закону «Про Центральну виборчу комісію» - збільшення кількісного складу ЦВК із 15 до 17 осіб. Автор законодавчої ініціативи - спікер парламенту Андрій Парубій. Вранці він обгрунтував свою позицію, підкресливши, що таке рішення розблокує процес оновлення складу ЦВК, а число 15 колись взяли з аналогічних норм у Російській Федерації і воно не має принципового значення.

Нагадаємо, Центральна виборча комісія в Україні працює в складі 15 чоловік. У нинішньому Центрвиборчкомі лише двоє людей мають повноваження - Олег Діденко та Катерина Махніцька. Аж до квітня 2021 року. Термін повноважень інших тринадцяти давно вже закінчився.

Президент подав 14 кандидатур, а вакантних місць 13. Тому склад ЦВК не вдалося оновити протягом минулої сесії парламенту.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: