Парубій запропонував парламенту збільшити склад ЦВК

Читать на русском
Згідно з пояснювальною запискою, законопроект спрямований на забезпечення пропорційного представництва парламентських політичних фракцій в ЦВК.

Спікер парламенту Андрій Парубій зареєстрував у парламенті законопроект № 9090 про збільшення складу Центрвиборчкому з 15 до 17 осіб.

Про це він сказав під час ранкового пленарного засідання ВРУ у вівторок, 18 вересня, пише «Слово і Діло».

«Ми повинні на цьому тижні знайти шлях для обрання нового складу Центральної виборчої комісії. Для вирішення ситуації, яка склалася навколо поновлення складу ЦВК мною був поданий і зареєстрований законопроект про внесення змін до ст. 6 закону про Центральну виборчу комісію. Законопроект передбачає зміну тільки в одному положенні: збільшення членів ЦВК з 15 до 17. Ця формула є оптимальним коректним шляхом вирішення конфлікту оновлення ЦВК», - сказав Парубій.

За його словами, раніше число 15 скопіювали з відповідних норм у Російській Федерації і воно не має принципового значення. Згідно з пояснювальною запискою, законопроект спрямований на забезпечення пропорційного представництва парламентських політичних фракцій у ЦВК.

Нагадаємо, Центральна виборча комісія в Україні працює в складі 15 чоловік. У нинішньому Центрвиборчкомі лише двоє людей мають повноваження - Олег Діденко та Катерина Махніцька. Аж до квітня 2021 року. Термін повноважень інших тринадцяти давно закінчився.

Раніше ЦВК прокоментувала можливість перенесення виборів президента.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: