План роботи Ради: оновлення ЦВК, послання президента і проект держбюджету

Читать на русском
Оновлення складу Центральної виборчої комісії, крок до підвищення штрафів за непристебнутий ремінь безпеки і знайомство з проектом бюджету на 2019 рік.

Оновлення складу Центральної виборчої комісії, крок до підвищення штрафів за непристебнутий ремінь безпеки і знайомство з проектом бюджету на 2019 рік.

Ці та інші плани депутати мають намір реалізувати протягом пленарного тижня 18-21 вересня, пише «Слово і Діло».

Чого чекати від послання Порошенка до Ради?У Верховній Раді заявили, що президент виступить 18 вересня зі щорічним посланням про внутрішнє й зовнішнє становище України.

У вівторок, 18 вересня, народні депутати планують почати робочий день із затвердження порядку денного дев'ятої сесії Ради. Потім - ряд питань у другому читанні. Зокрема, парламентарії визначаться із забезпеченням прозорості у видобувних галузях, а також призначенням особливих тарифів на доставку вітчизняної преси за передплатою жителям Донецької і Луганської областей. У першому читанні намір розглянути проект підвищення штрафів за непристебнутий ремінь безпеки в машині.

План роботи включає кілька проектів рішень про перейменування сіл Івано-Франківської, Черкаської та Київської областей, а також ряд питань у сфері охорони здоров'я.

Традиційно, пленарна середа, 19 вересня, - день ратифікацій. Тому народні обранці мають намір ратифікувати угоду про фінансування Дунайської транснаціональної програми, а також угоду з США для застосування американського закону «Про податкові вимоги до іноземних рахунках» (FATCA). У плані роботи також ряд змін до законодавства у зв'язку з цим. Порядок денний включає ратифікацію фінансової угоди з Європейським інвестиційним банком.

У депутатів буде привід запланувати на 5 листопада 2018 року парламентські слухання на тему «Проблемні питання життєзабезпечення громадян, які проживають поблизу лінії розмежування, а також пенсійного забезпечення населення з окупованих територій».

У другій половині дня народні депутати працюватимуть в комітетах, фракціях і групах. Зокрема, раніше повідомлялося, що антикорупційний комітет запросив директора Національного антикорупційного бюро (НАБУ) Артема Ситника.

Четвер, 20 вересня, обіцяє бути насиченим днем ​​у Верховній Раді. Спочатку депутати визначаться, чи дозволяти переселенцям оформляти паспорти за фактичним місцем проживання. Наступне питання в порядку денному - оновлення ЦВК. Після цього ще одине кадрове питання - призначення суддів Конституційного суду.

Крім того, представник президента в парламенті Ірина Луценко анонсувала, що на 20 вересня заплановане послання президента. Що стосується законодавчої діяльності, Рада планує розглянути кілька питань поводження з радіоактивними відходами; в першому читанні - про відновлення діяльності «Чорноморнафтогазу»; у другому читанні - про Установу бізнес-омбудсмена. Депутати вирішать, чи скасовувати ліцензування імпорту та експорту деяких спиртів. Також у другому читанні намір розглянути законопроект про діяльність Державного бюро розслідувань.

У п'ятницю, 21 вересня, традиційно відбудеться Година запитань до уряду. Заплановано представлення проекту державного бюджету на 2019 рік.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: