ЦВК прокоментувала можливість перенесення виборів президента

Читать на русском
Магера підкреслив, що норма Конституції в частині визначення терміну проведення чергових виборів президента чітка, зрозуміла й залишалася незмінною.

Жодних правових підстав для перенесення виборів президента України наразі немає.

Кандидатський максимум: хто й чому балотується в президентиДвадцять, тридцять чи сорок? Скільки кандидатів у президенти буде у виборчому бюлетені та чому участь у виборах так притягує політиків, розбирався політолог Олександр Радчук.

Згідно з Конституцією, вони мають відбутися в останню неділю березня 2019 року. Про це в четвер, 30 серпня, заявив заступник голови Центральної виборчої комісії Андрій Магера, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».   «Жодної правової перспективи тлумачити час проведення наступних чергових виборів президента України інакше, ніж в останню неділю березня 2019 року, як на мене, немає», – зазначив він.

Магера підкреслив, що норма Конституції в частині визначення терміну проведення чергових виборів президента чітка, зрозуміла й залишалася незмінною, в тому числі під час попередніх президентських виборів у 2014 році.

Разом із тим заступник голови ЦВК зазначив, що про можливу підготовку подання до Конституційного суду про перенесення дати президентських виборів із березня 2019 року, про що нещодавно писали в ЗМІ, йому відомо лише з чуток.

Також він нагадав, що президентські вибори в Україні призначає не Центрвиборчком, а Верховна Рада не пізніше ніж за 100 днів до дати голосування.

Раніше нардеп Ірина Геращенко заявила, що Росія розігруватиме карту заручників на українських виборах.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: