Парубій передав подання ГПУ на трьох нардепів на розгляд комітету

Читать на русском
Парубій передав подання Генеральної прокуратури України на трьох нардепів на розгляд комітету.

Голова Верховної Ради Андрій Парубій передав подання Генеральної прокуратури України на трьох нардепів на розгляд комітету.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє РБК-Україна.

Їхня недоторканність під загрозою: як працюють нардепи Дунаєв і ПономарьовГенпрокурор Юрій Луценко вніс до Ради подання на нардепів Сергія Дунаєва та Олександра Пономарьова.

За словами спікера, до ВР надійшли подання від генерального прокурора України про надання згоди парламенту на притягнення до кримінальної відповідальності народних депутатів Олександра Вілкула, Сергія Дунаєва і Дмитра Колєснікова.

«Я невідкладно передаю документи на розгляд комітету з питань регламенту. Я переконаний, що ми має підтримати подання Генеральної прокуратури своїми голосами. Моя позиція залишається незмінною - якщо народний депутат не винен, він зможе, як і будь-який громадянин, довести свою невинуватість у суді», - сказав Парубій.

Нагадаємо, Генпрокурор Юрій Луценко провалив відразу чотири обіцянки повторно внести до парламенту подання про зняття недоторканності з народних депутатів. Ідеться про Дмитра Колєснікова, Олександра Пономарьова, Сергія Дунаєва та Олександра Вілкула.

Також стало відомо, що ГПУ готує подання на нардепа за знищення оборонної промисловості.

Натомість розслідування справи нардепа Новинського не завершилося до осені, як обіцяв Луценко.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: