На Пашинського завели справу за погрозу вбити працівницю комітету ВР: реакція соцмереж

Читать на русском

Сергія Пашинського звинуватили в тому, що він погрожував убити працівницю комітету Ради з питань національної безпеки.
Слово і Діло

Народний депутат Сергій Пашинський потрапив до чергового скандалу. Працівниця парламентського комітету з питань національної безпеки (головою якого є Пашинський) Тетяна Блистів поскаржилася на погрози вбивства з боку депутата.

За словами Блистів, вона відмовилася візувати порівняльну таблицю до законопроекту про реструктуризацію заборгованості «Укроборонпрому» перед Росією через порушення. Після її виступу на засіданні комітету Пашинський викликав її до свого кабінету й почав погрожувати.

Сам Пашинський заявив, що на Блистів заведена кримінальна справа за фактом шахрайства, службового підроблення та зловживання владою. Депутат попросив її звільнитися за власним бажанням, а у відповідь почув «Я вас посаджу!» й «Та ви не знаєте, з ким зв'язалися!».

Звинувачення Блистів на адресу Пашинського зараз перевіряє Служба безпеки України. Генеральний прокурор Юрій Луценко повідомив, що до кінця депутатських канікул правоохоронці будуть готові дати відповідь, чи є підстави для зняття недоторканності з нардепа.

«Слово і Діло» розбиралось, як у соціальних мережах відреагували на скандал із Пашинським.

«Найбільш мерзенний депутат за всю історію українського парламенту Сергій Пашинський регулярно підтверджує свою кримінальну сутність. Щомісяця з'являється нова інформація про скоєні ним злочини. Причому спектр його кримінальної діяльності дуже широкий – від банального розкрадання державних грошей до вбивств і рейдерства», – написав журналіст Вадим Фолькер.

«Пашинський занадто токсичний. НФ ставлять у позу, щоб неможливо було його захистити. В принципі, його давно час прибирати», – вважає Валентин Краснопьоров.

«Знаєте, після гвинтівки в багажнику авто Пашинського на Майдані та стрілянини по людині в лісі з бойового пістолета є всі підстави цій жінці побоюватися за своє життя», – вважає Артем Марков.

«Я дуже сумніваюся в тому, що цій справі дадуть хід. Адже цьому персонажу й не таке сходило з рук», – написав Михайло Шнайдер.

Нагадаємо, Генеральна прокуратура України повернула Сергію Пашинському вилучений пістолет, з якого він стріляв у В'ячеслава Хімікуса.

Хочете обговорити цей матеріал? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: