Розслідування справи нардепа Новинського не завершилося до осені, як обіцяв Луценко

Читать на русском
Справа Новинського не була завершена до осені, як обіцяв два місяці тому генпрокурор Юрій Луценко. Експертизи триватимуть до листопада.
Юрій ЛуценкоСлово і Діло

Генеральний прокурор України Юрій Луценко провалив обіцянку, що в серпні 2018 року планується завершити досудове розслідування у справі народного депутата Вадима Новинського.

Таку обіцянку він дав 16 липня 2018 року, нагадує «Слово і Діло».

«Ми отримали остаточні висновки експертизи у справі народного депутата Новинського. Плануємо в наступному місяці завершити досудове слідство», – заявив Луценко.

Нагадаємо, ГПУ звинувачує Новинського в перевищенні владних повноважень і незаконному позбавленні волі архієпископа Олександра Драбинка спільно з екс-президентом Віктором Януковичем і правоохоронцями Києва.

14 вересня 2018 року генеральний прокурор Юрій Луценко повідомив, що у справі народного депутата Вадима Новинського тривають слідчі експертизи. Очікується, що експертизи будуть завершені до листопада 2018 року.

«Як тільки експертиза буде завершена, і я сподіваюся, що це теж не більше місяця-півтора, і по ньому (Новінському – ред.) слідство буде завершено, він ознайомиться з матеріалами справи і піде в суд», – заявив генпрокурор.

Як бачимо, до осені 2018 року розслідування у справі Новинського не було завершено, отже обіцянку генпрокурора вважаємо проваленою.

Згідно з моніторингом «Слова і Діла», Луценко дав 191 обіцянку, з яких 51 вконав і 86 – провалив.

Раніше ми писали, що Луценко провалив відразу чотири обіцянки щодо зняття недоторканності з нардепів.

На що може претендувати генпрокурор після виборів, читайте в нашому матеріалі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: