Міжнародний екологічний форум у Києві: топ-теми та основні підсумки

Читать на русском

У колонній залі КМДА в столиці 14 вересня відбувся Міжнародний екологічний форум Екологія. Виклики. Інноваційні рішення. Захід був приурочений до Міжнародного дня охорони озонового шару.

14 вересня 2018 у Києві в колонній залі КМДА відбувся Міжнародний екологічний форум «Екологія. Виклики. Інноваційні рішення».

Про це повідомляє «Слово і Діло», яке виступало інформаційним спонсором заходу.

Віталій КличкоМіський голова Києва
Кличко пообіцяв залучити інвесторів до будівництва заводів з переробки сміттяСказано 9 липня 2014 р.Статус обіцянки: Не виконано

Серед гостей та учасників заходу були представники центральних органів виконавчої влади України, місцевих органів влади, науковці, експерти, спеціалісти профільних академічних, науково-дослідних та проектних інститутів, керівники профільних підприємств різних форм власності, представники посольств, міжнародних торгових палат та громадських організацій, винахідники в галузі екології.

Форум був приурочений Міжнародному дню охорони озонового шару. Серед основних, котрі бйли обговорені – збереження довкілля, раціональне використання природних ресурсів, вплив енергозбереження та енергоефективності на екологічну ситуацію України.

«Враховуючи, що Україна ратифікувала Паризьку кліматичну угоду 2016 року (ред. – угода в рамках Рамкової конвенції ООН про зміну клімату щодо регулювання заходів зі зменшення викидів діоксиду вуглецю з 2020 р.), ми повинні вжити всі необхідні заходи для збереження клімату наших регіонів та не допустити вплив небезпечних хімічних речовин, які впливають на здоров’я населення», – зауважив у вітальному слові Микола Скорик, народний депутат України.

Спікером форуму стала також Народна артистка України та Посол чистої енергії Руслана Лижичко. Зокрема, вона зауважила, що у питанні мінімізації екологічних викликів важливо всі екологічні ініціативи зосереджувати на мінімізації використання вичерпних ресурсів і переході до використання відновлюваних джерел та енергетичних ресурсів.

Петро Пантелєєв, заступник Голови КМДА, відкриваючи першу панель форуму, звернув увагу присутніх на те, що Київ долучився до ініціативи «Угода мерів». Столична влада активно працює над залученням інвестицій у сферу енергоефективності. Також у муніципальних школах проводиться робота над оснащенням сучасної диспетчерської системи для регулювання постачання світла, тепла та встановлення новітніх теплопунктів. Він також наголосив на необхідності впровадження плану дій поступової модернізації Дарницької ТЕЦ упродовж наступних 5 років, а також безпечній рекультивації полігону №5 починаючи з 2019 року. Наразі Київ працює над розробкою спільного проекту міста ПраТ «Київспецтранс» з будівництва сміттєпереробного заводу потужності 450 тис. тон.

Віктор Камінський, академік НААН України, доктор сільськогосподарських наук, директор ННЦ «Інститут землеробства НААН», доповідаючи про реалії, проблеми і шляхи поліпшення екологічного стану сільських територій, наголосив, що найбільшими викликами сільських місцевостей є підвищення кислотності с\г землі та якості питної води. За його словами, «це вимагає оперативної екологічної реакції місцевих та центральних інститутів влади, залучення до цього процесу як експертного середовища з галузі екології так широкої громадськості, яка зацікавлена перейти від слів про захист довкілля до конкретних справ».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: