Аваков назвав екологічну катастрофу на Донбасі «новим Чорнобилем»

Читать на русском
Після відносної стабілізації ситуації в зоні ООС питання екологічної катастрофи стає більш актуальним.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що викликана збройною агресією РФ екологічна катастрофа на Донбасі загрожує всій Європі.

Про це повідомляє прес-служба відомства, пише Слово і Діло

За словами міністра, після відносної стабілізації ситуації в зоні ООС питання екологічної катастрофи стає більш актуальним.

Він уточнив, що за прогнозами експертів, вже незабаром екологічна ситуація в регіоні може досягти «межі неповернення» і стати серйозною загрозою для екології, як України, так і всіх сусідніх держав.

«Європа може отримати у своїх кордонів новий Чорнобиль», - підкреслив Аваков.

Крім того, міністр додав, що Україна не може повністю оцінити збиток, нанесений навколишньому середовищу на окупованих територіях.

Однак, якщо взагалі нічого не робити, то вже через 10 років Україна зможе реінтегрувати тільки 15 тис. квадратних кілометрів солончаків з повністю зруйнованою соціальною інфраструктурою, сказав Авакова.

Він підкреслив, що питання екологічної реінтеграції Донбасу є питанням державної безпеки.

Нагадаємо, в липні терористи збройних формувань на Донбасі обстріляли шламонакопичувач 3-ї черги промислових відходів хімічного виробництва Торецького фенольного заводу.

Раніше в ОБСЄ також заявили, що не можна залишати без уваги екологічні загрози в зоні конфлікту на сході України, вони можуть вплинути на цивільне населення і спостерігачів місії ОБСЄ.

Також, за словами Юрія Гримчака, Крим також опинився на межі екологічної катастрофи через посуху та проблеми з водопостачанням.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: